23. Mai 2016

Herräng, en resa till Herräng

Några veckor kvar inför nästa resa till Sverige. Den här gången på sommaren. Vilket är ju inte den värsta tiden att åka dit. Jag är mycket nyfiken på danslägret i Herräng, vilket är välkänd bland dansarna i Swingvärlden.

Jag må ha lämnat Sverige för mer än två år sedan men det betyder ju inte att det var sista gången vi sågs. Istället har jag till min egen överraskning kommit ganska ofta tillbaks, mestadels för att kunna åka skridskor på vintern.

Men den här gången är det på sommaren och jag ska till Herräng, det stora danslägret i en by (som heter Herräng … okej, det var nog väl danslägret som fick namnet av byn och inte tvärtom) som ligger kring tio mil norr om Stockholm. Tio mil norr om stället där jag deltog i mina första danskurser överhuvudtaget. På Mälarsalen i Münchenbryggeriet:

Herräng kommer att bli annorlunda. Det är jag säkert på. Just nu finns det tyvärr inte mer att berätta. Men jag är väldigt nyfiken. Jag återkommer.